Burlövs kommun satsar på förbättrad matkvalitet för äldre.

HappyOrNot Smileys - ett enkelt tryck

Burlövs kommun tar ett avgörande steg framåt i sitt engagemang för att förbättra matkvaliteten på sina särskilda boenden för äldre. Genom att införa feedbacksystemet HappyOrNot, kommer de boende att få möjlighet att direkt påverka och förbättra sina matupplevelser.

HappyOrNot, ett system som redan används framgångsrikt på kommunens skolor för att samla in statistik från elever om vilken mat som är godast, kommer nu att implementeras på särskilda boenden för äldre. Detta initiativ är en del av kommunens bredare satsning på att förbättra livskvaliteten för sina äldre invånare.

Från vänster: Ola Moberg, måltidschef, Anna Persson, enhetschef, Alisa Burek, verksamhetschef, Ingela Löfberg, enhetschef och Marie-Louise Lasson, enhetschef.


– ”Syftet med att implementera HappyOrNot är att utveckla arbetet med matkvalitet och att fortsätta att erbjuda goda matupplevelser för de äldre. Vi ser fram emot att ge våra äldre invånare möjlighet att direkt påverka matkvaliteten på våra boenden”, säger Alisa Burek, verksamhetschef för vård och omsorg i Burlövs kommun. ”Genom att använda HappyOrNot kan vi få en bättre förståelse för vilka rätter som uppskattas mest och vilka områden vi kan förbättra”.

HappyOrNot kommer att göra det lättare för de boende att visa vilken mat de vill se mer av, samt lämna synpunkter på mat de tycker mindre om. De boende kommer efter varje måltid att kunna trycka på olika knappar för att ge betyg på maten de just åt.

– ”Införandet av HappyOrNot är bara en del i det arbete som socialförvaltningen gör tillsammans med oss på måltidsenheten”, säger Ola Moberg, måltidschef. ”Tillsammans jobbar vi kontinuerligt för att förbättra matupplevelserna”.

Hur kan vi hjälpa dig att bli bättre?

Vill ni få hjälp att öppna nya dörrar, skapa insikter och bli mer kund - medarbetarfokuserade så kan vi hjälpa Er!  Det har aldrig varit lättare att göra feedback till mätbar förbättring!

Maila oss på: info@happyteam.se